Banksia Court, Murdoch University

The redevelopment of Banksia Court at Murdoch University, was designed to enhance the ‘on-campus’ experience for staff and students, based upon the abstraction of the Banksia species which are prevalent on site.

Awards
Category
Education
Client
Murdoch University
Project Status
Completed 2014

The idea of ‘discovery’ was explored through artwork, signs and experience, with the division of mass planted terraced areas through secondary paths and pockets of feature planting.

Whilst developing the landscape master plan for the site, the safety of users was paramount in relation to sightlines, visual permeability, lighting and fencing, particularly regarding security for users after hours.

How We Work

Learn more about our creative process

Contact Us

Let’s create something great together