Edith Cowan University Library

PLAN E was engaged to assist with the new library complex on ECU’s Joondalup Campus. The landscape was designed to integrate with the existing themes and material palettes of the site.

Awards
Category
Education
Client
Edith Cowan University
Project Status
Completed 2006

The Level 1 courtyard was designed to create a strong landscape setting that complemented the new library building, with a series of raised timber seating platforms, table facilities and other informal meeting spaces designed on different levels in response to the sunken nature of the space.

The array of levels create different outdoor rooms that have been designed to offer a variable protected external area that is seen as an extension of the internal library space.

How We Work

Learn more about our creative process

Contact Us

Let’s create something great together