Forrest Place

The Brief for the project was to link Forrest Place with the Perth Station Forecourt to create a “grand space” for the city’s primary urban area within the CBD.

Awards
Category
Civic
Client
City of Perth
Project Status
Completed 2012

The space was to be contemporary but evocative of a traditional formal city square, cohesive in design and highly flexible to function with both a day and night culture.

The design establishes a seamless visual and physical connection between Forrest Place and the Station Forecourt by removal of the pedestrian bridge and the stairs to Wellington Street and extending consistent treatments across Wellington Street into the Station Forecourt. The space incorporates new seating areas, transplant trees, an interactive water feature and a controversial sculpture, combining to create a more dynamic and interesting space.

How We Work

Learn more about our creative process

Contact Us

Let’s create something great together